Biće gusto u borbi za titulu: Partizan pregazio Vojvodinu

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.03.23. | 18:38

Dominantna partija ekipe Bojana Janića - 25:18, 25:21, 25:19

Odbojkaši Partizana su ponovo pokazali snagu i kvalitet protiv Vojvodine. Ekipa Bojana Janića je Lale prvo savladala u Superkupu, potom i u direktnoj borbi za trofej Kupa Srbije a danas su ljutom rivalu stavili do znanja da se neće tako lako odreći ni borbe za šampionski trofej, bez obzira na višegodišnju dominaciju novosadskih crveno-belih i činjenicu da je ekipa Slobodana Boškana već obezbedila prvo mesto pred početak plej-ofa - 3:0 ( 25:18, 25:21, 25:19).

Vojvodina je možda prva, ali joj je ozbiljno poljuljano samopouzdanje, s obzirom na to da je pre samo 15 dana u Beogradu poražena i od Crvene zvezde. Partizan ne samo da je uspeo da se uzdigne nakon neprijatnog poraza u Subotici u prošlom kolu, već je demonstrirao silu protiv Novosađana.

Izabrane vesti

O dominaciji Partizana govori i činjenica da je najduži set (drugi) trajao 26 minuta. To je bio i jedini period utakmice u kojem je Boškanov tim uspeo da pruži bilo kakav otpor protivniku, mada ni tada nije bilo mnogo neizvesno po pitanju rezultata, s obzirom na to da je domaćin u završnici imao između tri i četiri poena prednosti.

U prvom i trećem setu igrao je bukvalno samo Partizan, pa Vojvodina nije ni bila u mogućnosti da večeras oteža posao dominatnom protivniku.

Najefikasiji u pobedničkom timu bio je Luka Tadić sa 13 osvojenih poena, dok je Milija Mrdak sakupio 10. Kod Vojvodine niko nije bio dvocifren, a najviše poena (sedam) osvojio je Lendri Kavogo.

Vojvodina kolo pre početka plej-ofa ima skor od 18 pobeda i tri poraza, dok je Partizan na drugoj poziciji sa skorom 16-5.

SUPERLIGA SRBIJE ZA ODBOJKAŠE

21. kolo

Četvrtak

Novi Sad - Crvena zvezda 3:2

Petak

Spartak Ljig - Ribnica 0:3

Takovo - Jedinstvo 3:1

Subota

Partizan - Vojvodina 3:0

19.00: Radnički - Mladi radnik

Nedelja

18.00: Karađorđe - Spartak Subotica



tagovi

OK VojvodinaOK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara